Παρακαλώ διαβάστε τις οδηγίες παρακάτω με προσοχή και αφού ειστε σίγουροι ακολουθείστε τα βήματα. Το αποτέλεσμα της εξέτασης βασίζεται στο συνιλικό ποσό του δείγματος που αποβάλλεται από τον οργανισμό σας κατά τη διάρκεια 24 ωρών.

Παρακα΄λω φροντίστε να μην ουρήσετε κατ ευθείαν στο μπουκάλι αλλά σε κάποιο δοχείο πρώτα και στη συνέχεια μεταγγίστε τα ούρα στο μπουκάλι συλλογής.

Πώς γίνεται η συλλογή των ούρων?

  1. 1. Όταν σηκωθείτε το πρωί, ουρήστε στην τουαλέτα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά αρχίζει η διαδικασία της συλλογής. Παρακαλώ σημειώστε την ημερομηνία και την ώρα στο δοχείο συλλογής καθώς επίσης και στην φόρμα που θα βρείτε στο τέλος αυτού του φυλλαδίου.
  2. 2. Από τη στιγμή αυτή και μέχρι την επόμενη μέρα την ίδια ακριβώς ώρα, ότι ούρα αποβάλλετε  θα πρέπει να τοποθετούνται μέσα στο μπουκάλι συλλογής
  3. 3. Η τελευταία ούρηση δεν πρέπει να συλλεχτεί πάνω από 54-10λεπτά από την ώρα που άρχισε η μέτρηση. Για παράδειγμα αν αρχίσατε να μετράτε στις 8:00 η τελευταία ούρηση δεν πρέπει να είναι αργότερα από τις 8:30την επομένη.
  4. 4. Διατηρήστε το δοχείο συλλογής σε δροσερό μέρος , μακριά από φως όσο διαρκεί η μέτρηση
  5. 5. Εάν πρέπει να αφοδεύσετε κατά τη διάρκεια της μέτρησης, τα ούρα πρέπει να συλλεχθούν ξεχωριστά. Αν αυτό είναι αδύνατο τότε πρέπει να σταματήσετε τη μέτρηση και να επιλέξετε άλλη μέρα για το σκοπό αυτό.

Τι κάνετε αφού ολοκληρώσετε τη συλλογή

  1. 1. Ελέγξτε εάν έχετε σημειώσει την ημερομηνία , το όνομα και την ώρα στο δοχείο και στην φόρμα συλλογής
  2. 2. Ελέγξτε εάν το καπάκι είναι καλά σφιγμένο , έτσι ώστε να μην υπάρχει καμμιά απώλεια
  3. 3. Μεταφέρετε το δοχείο με προσοχή τυλιγμένο σε σακούλα στο μικροβιολογικό εργαστήριο

Τι γίνεται εάν δεν μπορείτε να μεταφέρετε το δείγμα την ημέρα που τελείωσε η συλλογή?

Μπορείτε να φυλάξετε το δείγμα σε δροσερό μέρος για 1-2 μέρες. Το ιδανικό είναι να το παραδώσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το τέλος της συλλογής

Τι γίνετε αν χυθεί ποσότητα ούρων ή χαθεί μια ούρηση?

Στην περίπτωση αυτή η μέτρηση θα είναι λάθος οπότε θα πρέπει να ξαναρχίσετε από την αρχή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ

Ονοματεπώνυμο :

Ημερομηνία γέννησης :

Θεράπων Ιατρός :

Ημερομηνία έναρξης και ώρα έναρξης :

Ημερομηνία λήξης και ώρα λήξης :