LATE ONSET HYPOGONADISM

Θεραπεία με gel : Συνήθως η αρχική δόση είναι 5g/day. To gel απλώνεται στους ώμους, στο άνω μέρος των χεριών (μπράτσο) ή στην κοιλιά. Εξατμίζεται αμέσως αλλά αφήνει ένα υπόλειμμα τεστοστερόνης στην περιοχή. Για το λόγο αυτό η περιοχή πρέπει να καλύπτεται προς αποφυγή μετάδοσης σε τρίτα άτομα ( γυναίκες , παιδιά). Εάν πρόκειται να υπάρξει επαφή τότε πρέπει να πλυθεί με νερό και σαπούνι. Μετά μερικές ώρες (2) υπάρχει αρκετή ποσότητα τεστοστερόνης στο δέρμα που καλύπτει για ένα 24ωρο. Το gel υπάρχει σε δύο μορφές είτε σε σπρέι είτε σε φακελάκι.

  1. Το  φάρμακο πρέπει να τοποθετείται μια φορά την ημέρα την ίδια πάντα ώρα. Συστήνεται το πρωί μετά το μπάνιο και αφού στεγνώσετε την περιοχή πριν το τοποθετήσετε.
  2. Πλένετε τα χέρια σας πάντα αφού το τοποθετήσετε
  3. Μην τοποθετήσετε το φάρμακο στο πέος ή στο όσχεο
  4. Μην το τοποθετήσετε σε περιοχή με πληγή ή τραύμα
  5. Αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν ντυθείτε
  6. Μην καπνίζετε και μην βρίσκεστε κοντά σε φωτιά όσο η περιοχή είναι ακόμα υγρή
  7. Αποφύγετε να υπάρξει δερματική επαφή με άλλους. Σε περίπτωση σεξουαλικής επαφής πρέπει πρώτα να το ξεπλύνετε με νερό και σαπούνι
  8. Συνήθως βλέπετε το αποτέλεσμα σε μία εβδομάδα όσον αφορά την κόπωση
  9. Πριν χρησιμοποιήσετε το σπρέι πρέπει να το ενεργοποιήσετε 3 φορές και πετάξτε το

10.  Στη συνέχεια πιέστε το σπρέι σε όλη τη  πορεία του. Συνολικά πρέπει να το επαναλάβετε 4 φορές έτσι ώστε η δόση να είναι 5γρ. Κάθε φορά παρέχει 1,2γρ.

11.  Επαλείψετε στη συνέχεια τους ώμους, το άνω μέρος των άκρων ή την κοιλία και εφόσον το δέρμα είναι καθαρό στεγνό και ανέπαφο.

12.  Ξεπλύνετε τα χέρια σας

13.  Αφήστε το να στεγνώσει πλήρως προτού ντυθείτε

14.  Απαιτείται περίπου 2 ώρες μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Έτσι αποφύγετε ντους ή κολύμβηση, θάλασσα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Μετά είστε ελεύθεροι να κάνετε ότι θέλετε.

15.  Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το σωληνάριο αυτό είναι μιας χρήσης και πρέπει να το τοποθετήσετε όλο

Θεραπεία με patch : αυτά τοποθετούνται συνήθως σε περιοχές που δεν υπάρχει οστό από κάτω όπως είναι η μέση ή η κοιλιά. Η συνηθισμένη δόση είναι 5γρ/ημέρα. Εάν τα επίπεδα τεστοστερόνης δεν είναι τα επιθυμητά τότε μπορούμε να προσθέσουμε patch 2,5γρ. Η πιο συνηθισμένη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι ο ερεθισμός τοπικά του δέρματος με τη μορφή δερματίτιδας εξ επαφής. Πολλοί ασθενείς επίσης δεν θέλουν να φέρουν αυτοκόλλητα εμφανή.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΥ

  1. Χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ σε καθαρή στεγνή ανέπαφη περιοχή του δέρματος όπως κοιλιά, μπράτσο, ράχη, ώμο και μηρό.
  2. Επιλέξτε κάθε φορά διαφορετικό σημείο έτσι ώστε να μειώσετε την πιθανότητα ερεθισμού του δέρματος
  3. Αποφύγετε περιοχές όπου θα ασκηθεί πίεση κατά τη διάρκεια της νύχτας
  4. Μην το τοποθετήσετε στα γεννητικά όργανα
  5. Μπορείτε να έχετε το αυτοκόλλητο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής σας δραστηριότητας και όταν πλένεστε ή κολυμπάτε
  6. Πρέπει να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο εάν πρέπει να υποβληθείτε σε μαγνητική τομογραφία μια και περιέχει μεταλλικό υλικό